AİLE KATILIM ÇALIŞMASI KURABİYE ETKİNLİĞİMİZ

OKUL ÖNCESİNDE AİLE KATILIMININ ÖNEMİ

Çocuğun ilk eğitimi ailede başlar. Anne ve babada öğrenilenler başta olmak üzere tüm yakın çevresi çocuğun gelişimini etkiler. Ayrıca 0-6 yaş grubunu kapsayan okul öncesi dönemde çocuk için model olan anne ve babası ona her anlamda destek olmalıdır. Bu nedenle okul öncesi eğitim programlarında aile katılımının sağlanması çocukların gelişimi yönünden üzerinde durulan bir konu haline gelmiştir.

Aile katılımı; anne babaların çocukların eğitimlerine, bunun yanında gelişimlerine katkıda bulunup, onlara yararlı olabilmeleri için organize edilen etkinlikler bütünüdür.

Çocuklar için gerekli olan etkin eğitim, anne baba ve öğretmen işbirliğiyle gerçekleşir. Okul öncesi eğitimde aile katılımıyla varılmak istenen nokta öğrenilen şeylerin ailede desteklenmesi, eğitimde devamlılığın sağlanmasıdır. Okulda verilen eğitim evde desteklenerek, evde verilen eğitim de okulda destelenerek bir devamlılık söz konusu olur.

Aile katılımının amaçları;

• Öğrenmeyi daha etkili hale getirmek,
  • Çocuğun tüm gelişimiyle ilgili aileleri desteklemek ve bilinçlendirmek,
  • Çocuğun evde olan öğrenme ortamını zenginleştirmek,
  • Aileye doğru ana-baba tutumları kazandırmak,
  • Ailelere ev ortamında çocuklarına kazandırabilecekleri deneyimleri öğretmek,
  • Ailelerin çocuklarını daha iyi tanımalarına olanak sağlamak.

Kaliteli eğitimin temelinde güçlü ve sağlıklı öğretmen veli işbirliği vardır. İki taraf da birbiriyle etkili ve açık bir iletişim kurmalıdır. Anne babanın da okulun da amacı, çocuklara etkili eğitim ortamı sağlamak olduğundan aile-okul işbirliği önemlidir.

30.12.2022 132

30-12-202230-12-202230-12-202230-12-202230-12-202230-12-2022