ÇOCUKLARIMIZIN BEDENSEL GELİŞİMİNİ ÖNEMSİYORUZ

Okul öncesinde, hayatının temellerinin atıldığı yaş döneminde olan çocuk için öğrendiği ve yaşadığı her şey çok önemlidir. Okul öncesinde anaokulu ve kreş gibi kurumlarda eğitim alan çocuğun bu eğitimlerin yanı sıra beden eğitimi alarak bedensel gelişiminin desteklenmesi gerekmektedir. Okul öncesi dönemde yapılan bu beden eğitimi çocuğun kas gelişimini dikkat çekici düzeyde geliştirmektedir.  Kaslarının gelişmesiyle çocuklar yürüme, sıçrama, tırmanma gibi kaba motor becerilerinin gelişiminde de ilerleme kaydetmektedir. Dolayısıyla, okul öncesi dönemde kaba motor becerilerini iyi geliştiren çocuklar hareket düzeyi arttığı için daha çok hareket etme ve keşfetme eğiliminde olmaktadır.

Çocuğun ilkokul dönemine geldiğinde motor becerilerinin gelişmiş olabilmesi için okul öncesi döneminin bir spor aktivitesiyle desteklenmiş olması gerekmektedir. Çocuğun kaslarının gelişmesiyle ve spor aktivitesi sırasında sosyalleşmesiyle kendine duyduğu özgüven artmaktadır. Özgüveninin artması çocuğun ilkokul döneminde kendini iyi ifade edebilmesini ve derslerinde başarılı olabilmesini sağlamaktadır.

BİZLER DE OKUL OLARAK ETKİNLİK SAATLERİMİZDE ÇOCUKLARIMIZIN BEDENSEL GELİŞİMİNİ DE DESTEKLEYİCİ ETKİNLİKLERE SIKÇA YER VERİYORUZ.

OKULUMUZUN İMKANLARI DAHİLİNDE OYUN SALONUMUZDA,SINIFLARIMIZDA,OKUL BAHÇEMİZDE BEDENSEL AKTİVİTELER VE SPOR ETKİNLİKLERİ YAPIYORUZ.

04.01.2023 66

04-01-202304-01-202304-01-202304-01-202304-01-202304-01-202304-01-202304-01-2023